Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ

Ο απόγονος του Δαναού και βασιλιάς του Άργους Ακρίσιος, με τη σύζυγό του Ευρυδίκη είχαν κόρη την Δανάη ελκυστικής ομορφιάς με αψεγάδιαστα πόδια. Ο Ακρίσιος φυλάκισε τη Δανάη μαζί με την τροφό της σε υπόγειο δωμάτιο για να μην εκπληρωθεί ο χρησμός, σύμφωνα με τον οποίο, ο ίδιος θα φονευόταν από τον γιο της.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΠΟΥΑ


www.travelstyle.gr
Η απελπισία μαζί με το παράλογο συναντώνται σε μια τραγική απονενοημένη κίνηση κατά του πολέμου. Η είδηση που σοκάρει έρχεται από τη μακρινή ζούγκλα της Παπούα στη Νέα Γουινέα.

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗH Θέμιδα ήταν θυγατέρα του Ουρανού και της Γαίας για τους Έλληνες και θεά της φυσικής και ηθικής τάξης και τιμωρός.

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ


Οι παλαιότεροι μύθοι παρουσίαζαν τον Έρωτα, γεννημένο από το πρωταρχικό Χάος, ως τον αρχιτέκτονα, σαν τη δύναμη που δημιουργεί τα πάντα.

Οι νεότεροι μύθοι ήθελαν τον Έρωτα γιο της όμορφης θεάς Αφροδίτης και του εραστή της Άρη, θεός του πολέμου. (Επειδή ο Έρωτας δεν μπορούσε να δαμάσει από το πάθος του ούτε τον εαυτό του, είχε για βοηθό τον αδερφό του, τον Αντέρωτα).
Η Ψυχή ήταν κόρη θνητού βασιλιά και βασίλισσας. Λόγω της θεϊκής ομορφιάς της, οι άνδρες δεν τολμούσαν να την παντρευτούν, παρά μόνο την θαύμαζαν.