Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΥΦΩΝΑΣ "SANDY"


Sandy's trail of devastation:
15 dead, millions in the dark -- and it's not over
By Holly Yan, CNN, October 30, 2012

The repertoire of destruction caused by superstorm Sandy compounded overnight, as electrical fires and record power outages added to the misery of epic flooding plaguing the Northeast. 

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Αποσπάσματα από συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου .................
Οι παππούδες μας έζησαν το 1922, οι πατεράδες μας το ’40, εμείς το ’12. Μήπως ζούμε την «Ιστορία στην κόψη του χρόνου»;
-Εδώ πέρα έχουμε πολλαπλές κόψεις. Έχουμε πολλές κόψεις και δεν ξέρουμε ποια είναι εκείνη που θα μας κόψει για τα καλά. Γιατί όλα αυτά τα γλιτώσαμε, τα μέχρι τώρα. Το ’12 δεν ξέρουμε τι θα γίνει κι αν είναι θα είναι το πιο μοιραίο. Και θα ‘ναι το πιο μοιραίο, υπό την έννοια ότι για πρώτη φορά ο προσανατολισμός μιας κοινωνίας που θα της επέτρεπε να βγει από τρομακτικά εμπόδια παραδόσεων και καθυστερήσεων ιστορικού χαρακτήρα, είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει κάπου παραπέρα, να οδηγήσει σε έναν πιο σύγχρονο κόσμο, σε μια πιο σύγχρονη πραγματικότητα. Εάν αυτό αποτραπεί, τώρα θα ‘ναι μοιραίο, γιατί θα μείνουμε με το χειρότερό μας εαυτό, με τον πιο παλιό μας εαυτό.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ


Οι Διόσκουροι σε ερυθρόμορφο αγγείο του 5ου  αιώνα π.Χ.
Οι Διόσκουροι (Διός+Κούροι) ήταν δίδυμα παιδιά του Δία και της Λήδας. Σύμφωνα με το μύθο, η Λήδα, από την ένωσή της με τον μεταμορφωμένο σε Κύκνο, Δία γέννησε δυο αβγά. Από το πρώτο γεννήθηκε η ωραία Ελένη, ενώ από το δεύτερο δύο δίδυμα αγόρια, οι Διόσκουροι, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης.