Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ειρηνική πλευρά της Παλαιστίνης (2014)



Σε μια οδυνηρή απεικόνιση της ειρηνικής αντίστασης, μια Παλαιστίνια γυναίκα στο χωριό Bilin, κοντά στο κράτος της Παλαιστίνης πρωτεύουσα της Ραμάλα, έχει φυτέψει έναν κήπο γεμάτο λουλούδια που καλλιεργούνται στο εσωτερικό των χρησιμοποιημένων χειροβομβίδων (δακρυγόνα) που συλλέγονται από συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών και ντόπιων Παλαιστινίων.
Λόγω των υψηλών εντάσεων και συχνών συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η γυναίκα δεν έχει καμία προμήθεια υλικών για αυτές τις μικρές ‘γλάστρες’. Μερικά από αυτά έχουν ακόμη τα καλώδια που συνδέονται έτσι ώστε να μπορούν να συνδεθούν με φράκτες ή άλλα αντικείμενα.



Tα λουλούδια που αναπτύσσονται σε ένα οικόπεδο που βρίσκεται σε μια περιοχή που ανακτήθηκε από τους Παλαιστίνιους πριν από δύο χρόνια σε μια δικαστική μάχη, που αναδρομολογεί την κατασκευή υψηλού τείχος ασφαλείας του Ισραήλ. Το τείχος αυτό, όταν ολοκληρωθεί, θα επεκταθεί για περίπου 430 μίλια γύρω από ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Όχθης.
Η χρήση ενός όπλου, όπως ένα φυτό σκάφος είναι ένα ισχυρό σχόλιο για μια περιοχή στην οποία πολλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές έχουν κουραστεί από την φαινομενικά ατελείωτη βία και τις συγκρούσεις.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι ηγέτες των δύο εθνών έρχονται σε μια ειρηνική συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Αλλά εν τω μεταξύ, είναι ωραίο να βλέπεις ότι η σύγκρουση έχει αποτύχει να νικήσει εντελώς το ανθρώπινο πνεύμα.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ 
http://www.boredpanda.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου