Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ... ΑΤΟΜΑ«Το υποσυνείδητό μας, εκτός των άλλων, ελέγχει την ομιλία μας, το βλέμμα μας, τη γλώσσα του σώματός μας. Έτσι, επηρεάζουμε τους γύρω μας, καθώς λαμβάνουν  σε υποσυνείδητο επίπεδο αυτά που νοιώθουμε  και σκεφτόμαστε την κάθε στιγμή, και μας συμπεριφέρονται αναλόγως». (http://visualmeditation.gr/portfolio/%CE%B7-%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82/)

Αυτό είναι ένα από τα χαμένα κομματάκια του παζλ.
Είναι η απάντηση σε κάποια βαθύτερα ερωτήματα:
Γιατί κάποιοι άνθρωποι ενώ λένε πολλά «ΝΑΙ» δεν γίνονται αγαπητοί; Επειδή τα «ΟΧΙ», οι κακίες, οι φοβίες ναι μεν παγιδεύονται στο υποσυνείδητο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτοξεύονται στο περιβάλλον.
Γιατί για κάποιους άλλους παρ' όλη την ‘τρελή’ συμπεριφορά τους, λέμε ότι «κατά βάθος είναι καλοί»; Επειδή, ενώ οι ίδιοι για κάποιους λόγους διατηρούν το προφίλ που έχουν επιλέξει, από το υποσυνείδητο αναβλύζει δοτική θετική ενέργεια.
Γιατί λέμε «ότι οι πολιτικοί δεν πείθουν πια τον λαό»; Επειδή οι ίδιοι δεν αισθάνονται ικανοί, ώριμοι, προετοιμασμένοι ώστε να επιλύσουν προβλήματα με αποτέλεσμα ο λαός να μην πλανάται (η σχέση ηγέτη και λαού είναι ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα)

Και μοιραία προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: μπορεί ο άνθρωπος επεμβαίνοντας να βελτιώσει το υποσυνείδητό του;

Ένα μέρος του προβλήματος απαντά η ορθολογική -άρα και ανατρεπτική άποψη- του Deepak Chopra (https://www.deepakchopra.com)

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε, είναι να συνειδητοποιήσετε πως ο άνθρωπος δεν αποτελείται απλά από ενέργεια αλλά ότι βρίσκεται ανάμεσα σε άπειρες πηγές ενέργειας τις οποίες μπορεί συνειδητά να αξιοποιήσει έτσι ώστε να θεραπεύσει το σώμα και τον νου και να γίνει ένα πιο ευτυχισμένο, υγιές, ζωντανό και δημιουργικό ον. Τη στιγμή που θα συνδεθείτε με την απεριόριστη ενέργεια της δημιουργίας και με την προσωπική σας αληθινή φύση, τότε θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τις ενέργειες αυτές στο σώμα σας οι οποίες θα το επαναφέρουν στη φυσική υγιή μορφή του.
Η προβολή του σώματός σας μπορεί να διακοπεί μόνο από κάποια διαταραχή του ενεργειακού σας πεδίου –η οποία διαταραχή μπορεί να προκληθεί από την ανισορροπία των σκέψεων ή των συναισθημάτων σας καθώς και από πεποιθήσεις που σας αυτοπεριορίζουν.
… Ένα άλλο βασικό βήμα είναι η κατανόηση του γεγονότος πως το ανθρώπινο σώμα συνεχώς αναγεννιέται. Τα άτομα δεν γερνούν, δεν πεθαίνουν και τα άτομα που υπήρχαν στο big bang, περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, υπάρχουν πιθανόν στον οργανισμό σας.
Κάθε χρόνο περίπου το 98% των ατόμων στο ανθρώπινο σώμα εναλλάσσεται με «νέα». Κάθε μέρα το σώμα σας πεθαίνει και αναγεννιέται και μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε ατομικό και μοριακό επίπεδο. Κάθε τρεις μέρες το στομάχι σας ανανεώνεται πλήρως, κάθε μήνα το ίδιο συμβαίνει με το δέρμα σας, ενώ κάθε τρεις μήνες με τον σκελετό σας*. Κάθε χρόνο έχετε σχεδόν ένα ολοκαίνουριο σώμα.

Ο Deepak Chopra περιέγραψε το γεγονός αυτό υπέροχα, λέγοντας πως τα άτομα μοιάζουν με αποδημητικά πουλιά. Δεν είναι μόνιμα, είναι εντελώς ανεξάρτητα και ταξιδεύουν μέσα στον χώρο και τον χρόνο και απλώς οργανώνονται σε δομές όπως το ανθρώπινο σώμα. Το ενεργειακό σας πεδίο είναι αυτό που τα οργανώνει, με τον ίδιο τρόπο που ένα μαγνητικό πεδίο οργανώνει μεταλλικά ρινίσματα σε μια πιο περίπλοκη μορφή.
Πόσες περισσότερες αποδείξεις χρειάζονται για να αρχίσουν οι άνθρωποι να κατανοούν το σώμα και την υγεία τους διαφορετικά;
Κανένα από τα όργανά σας δεν γερνά, απλώς αλλάζει συνεχώς. Αναρωτηθείτε λοιπόν, είστε εσείς που αλλάζετε; Και ποια είναι πραγματικά η δύναμη που βάζει τα άτομα στην πραγματική και κατάλληλη θέση έτσι ώστε να λειτουργούν αρμονικά όσο τα κύτταρα και τα άτομα του οργανισμού σας μεταναστεύουν ανά δισεκατομμύρια;
Το σώμα σας δεν είναι ο εαυτός σας. Το σώμα σας αποτελεί απλώς μια προβολή της ιδέας σας για τον εαυτό σας. Εάν ανακαλύπτατε ότι είστε μια καθαρή συνείδηση και ότι στην πραγματικότητα είστε συν-δημιουργός της πραγματικότητάς σας, τότε θα αρχίζατε να παίρνετε τον πλήρη έλεγχο του σώματός σας, της υγείας και της ζωής σας.
Ο χρόνιος πόνος, η αρρώστια, η ασθένεια ή οποιοδήποτε παλιό τραύμα που έχετε στο σώμα σας, στην πραγματικότητα δεν βρίσκονται στο σώμα αλλά στο μυαλό σας. Ειδικότερα, πρόκειται για μια συνάρτηση της αντίληψής σας. Τα άτομα και τα μόρια του σώματός σας συνεχώς αλλάζουν καθώς όμως έρχονται νέα άτομα, και σχηματίζονται νέα μόρια και καθώς αναβοσβήνετε στα πλαίσια της ύπαρξης, το ενεργειακό σας πεδίο τους λέει που να πάνε, τι να κάνουν και πώς να έρθουν σε αρμονία με τα υπόλοιπα. Κρατάτε μέσα σας οικειοθελώς τις ασθένειες, τον πόνο και τους τραυματισμούς και ως εκ τούτου αποτυπώνονται στο ενεργειακό σας πεδίο και μόνο τότε μπορούν να εκδηλωθούν στο σώμα σας.

Το πρόβλημα, μα και η λύση του είναι ακριβώς εδώ: «κρατάτε μέσα σας οικειοθελώς τις ασθένειες, τον πόνο και τους τραυματισμούς».
Σύμφωνα με μια άποψη η αρρώστια είναι ένα είδος εκβιασμού. Αρρωσταίνω για να μη φύγεις, ή για να σε τιμωρήσω, ή χρησιμοποιώ παλιά τραύματα για να σε χειραγωγήσω. 

Να καταθέσουμε και άλλη μια άποψη; 
Μήπως αρρωσταίνω, για να δεχθώ -επί πληρωμή- τη φροντίδα, το θώπευμα του σώματός από ειδικούς (ιατρικό προσωπικό) επειδή δεν τολμώ να βγω και να ουρλιάξω «θέλω ν’ αγαπηθώ»;
Τα αποτελέσματα της Φυσικής Κβαντικής, κρατούνται ακόμη καλά κρυμμένα, γιατί έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών, ιερατείων, κέντρων εξουσίας. Όμως, αυτά τα οποία φτάνουν με το σταγονόμετρο στη δημοσιότητα, καλό είναι να μην τα αγνοούμε. Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη που προκύπτουν από αυτά είναι τεράστιες.

-    Αν δεχθούμε πως από την εποχή του big bang (περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν) τα άτομα υπάρχουν και δεν έχει εξαφανιστεί ή προστεθεί ούτε ένα, τότε ο καθένας μας είναι μια σύνθεση μοναδική και απαραίτητη που συμβάλλει στην τάξη και στην αρμονία του Σύμπαντος. Αφού το ΟΛΟΝ δεν υπάρχει χωρίς εμένα κι εγώ δεν υπάρχω έξω από το Σύμπαν, και ταυτόχρονα έχω την επιλογή να αλλάξω τα χρώματα αλλά και τη δομή της παρουσίας μου (ή και να μην αλλάξω τίποτα) βιώνω την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μέσα στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΑΠΗ.

Θεωρητικά: όταν το θέλω το μπορώ.
Να το μπερδέψουμε λίγο;
Αφού μπορώ γιατί δεν θέλω;
Πρακτικά: επειδή, ναι μεν θέλω αλλά θυμάμαι και καταλήγω στο να μην μπορώ.

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θυμάμαι εγώ αλλά ότι θυμούνται και οι άλλοι. Ο φόβος μου είναι ότι αν καταστρέψω το μοντέλο, την εικόνα, που επέλεξα πριν κάμποσα χρόνια, αυτή την οποία έχουν συνηθίσει οι άλλοι να βλέπουν, δεν θα με αγαπούν πια. Μάλιστα! Υπάρχουν και άλλες εκδοχές: αυτοί που με αγαπούν να αποδεχτούν  το καινούργιο μάτριξ μου ή πιθανόν να ενθουσιαστούν και γιατί όχι και να με μιμηθούν. Για όσο, όμως, ο άνθρωπος δεν κατανοεί ότι η δημιουργία και η καταστροφή είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος (αλλαγή δομών), τόσο υποφέρει. Όταν η ανάγκη για δημιουργία είναι έντονη, τότε ακριβώς η καταστροφή είναι αναγκαία.
Αυτό γίνεται έντονα αντιληπτό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ο άνθρωπος καταστρέφει την ενέργεια που συνδέεται με τις ενοχές και αναμνήσεις του παρελθόντος αφενός και τα άγχη και τις προσδοκίες του μέλλοντος αφετέρου και δημιουργεί στο παρόν, το συνειδητό ΕΙΜΑΙ –απλώς ΕΙΜΑΙ. Όταν δύο «ΕΙΜΑΙ» διατηρώντας την αυτονομία τους, συμμετέχουν στο μέγα Μυστήριο (μύω= κλείνω αυτιά, μάτια, κ.λπ), τότε ναι, μιλάμε για ελευθερία μέσα στο πλαίσιο της αγάπης. 
Όταν ληφθεί η απόφαση της εσωτερικής μας αναδόμησης, το υποσυνείδητο επιλέγει αλάνθαστα εκείνο το -ευλογημένο- πρόσωπο που όχι μόνο θα βοηθήσει αλλά και θα απολαύσει τη στιγμή της μεταμόρφωσης. Τη στιγμή που το «θέλω» και το «έχω ανάγκη» ταυτίζονται, οι αναμνήσεις παραμερίζουν (καταστροφή) για να αφήσουν χώρο στην επιτυχία του «μπορώ» (δημιουργία).

Ίσως ο έρωτας και ο διαλογισμός να είναι οι δυο τρόποι (που επέλεξε η Φύση) για την αποκοπή του ανθρώπου από την -με όλα τα βαρίδια αλλά και ομορφιές- υλική υπόστασή του και τη σύνδεσή του με το Όλον, το Σύμπαν, τον Θεό, την Ενιαία Ψυχή (ο καθένας ας δώσει όποιο κωδικοποιημένο όνομα επιθυμεί).

Και συμπληρώνει ο Deepak Chopra:
Αυτές οι αλλαγές είναι αισθητές ακόμα και μετά από ελάχιστο καιρό εξάσκησης, οπότε αποφασίστε να το βιώσετε οι ίδιοι –μάθετε να διαλογίζεστε. Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει στον δρόμο σας για να συνδεθείτε με την δύναμη του σύμπαντος είστε εσείς –τα επίπεδα της προσοχής σας και οι πεποιθήσεις σας.
Η ικανότητά σας να θεραπεύσετε και να θεραπευτείτε σχετίζεται άμεσα με τα επίπεδα προσοχής που δίνετε και τα επίπεδα της πίστης. Επί παραδείγματι μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας από κάθε ασθένεια, τραυματισμό ή ακόμα και από την θλίψη μόνο όταν είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα γίνετε καλά. Και αυτό θα συμβεί την στιγμή που θα εισχωρήσετε στα πιο θεμελιώδη επίπεδα πραγματικότητας μέσα από βαθύ διαλογισμό.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στα θεμελιώδη επίπεδα αυτά της πραγματικότητας, τα πάντα είναι δυνατά, και ό,τι συμβαίνει γύρω σας είναι άμεσο αποτέλεσμα των πεποιθήσεων και των προσδοκιών σας. Είστε καθαρή ενέργεια, και έχετε απεριόριστες δυνατότητες. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή ή το σώμα σας είναι εξ ολοκλήρου δική σας ευθύνη. Δεν σας περιορίζει τίποτα και όλα είναι δυνατά. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι.

Το σύνθημα της δεκαετίας του ’60 ήταν: 
ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ
Να το αλλάξουμε λίγο; 
ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ Ή ΔΙΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ
Επειδή όλες, μα όλες οι απαντήσεις, η αγάπη, η ελευθερία, τα βαμπίρ είναι μέσα μας. 
Ας ορίσουμε, λοιπόν, εμείς, ποια είναι τα πουλιά που θα αποδημήσουν
και τη διάταξη των εισερχομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου